Projecten
Franshalsstraat 2020
Binnen het Ridderkerkse ben ik teammanager bij stichting IJsselmonde oost. 2 locaties die ik aanstuur staan op het punt om te verhuizen naar de nieuwe locatie. In totaal gaan 23 cliënten verhuizen naar een eigen studio, daarbij komen nog 7 externe cliënten vanuit andere organisaties en thuiswonend ook naar deze nieuwe locatie. Samen met projectleider bouw, afdeling cliëntbelangen, gedragdeskundige, woningbouwvereniging Wooncompas, en ondersteunde afdelingen van IJsselmonde oost heb ik de inhoud van de nieuwe locatie opgezet. Hierin 2 teams samengevoegd, nieuwe medewerkers aangenomen, intake gesprekken gevoerd met nieuwe cliënten, verwanten van de betrokken cliënten betrokken, met teamleden de begeleidingswijze voorbereiden, allerlei randvoorwaarden organiseren, cliënten betrokken in de te maken keuzes voor hun eigen studio’s, afstemming met de aannemer en projectleider bouw, om te komen tot een toekomstbestendige huisvesting voor cliënten met een beperking. De komende maanden staan in het teken van de laatste loodjes, verhuizen en het settelen van het team en cliënten.
Jongerenopvang Leger des Heils
In 2016 heb ik als teammanager bij het Leger des Heils, in samenwerking met Kwintes, Jongeren
onder Dak en de gemeente, een jongerenopvang opgezet. Normaliter verbleven de jongeren in
dezelfde nachtopvang als de volwassene. Dit kwam niet ten goede voor de mentale gezondheid en
stabilisatie van de jongeren. Met diversen partijen binnen het Goudse en ondersteuning vanuit de organisatie hebben we 12 plekken voor jongeren kunnen realiseren. Zij werden begeleid door een samenwerking van de betrokken partijen om te komen tot het verkrijgen van werk/vrijwilligerswerk of dagbesteding. Ook werd er ondersteuning geboden op het verkrijgen van een uitkering, postadres, huisvesting, psychisch welzijn en wat er verder aan ondersteuningsvragen aanwezig waren. In dit project werd de ketenzorg/samenwerking goed vormgegeven.
Eetcafe “Heel Gewoon”
In 2010 heb ik vanuit de ambulante dienst van Humanitas DMH als teammanager een eetcafé opgestart. Dit eetcafé werd gerund door medewerkers en cliënten. Bewoners uit de wijk, cliënten en verwanten konden 1x in de week aanschuiven voor een lekkere maaltijd. Voor dit project heb ik subsidies aangevraagd, aanmeldingssysteem ontworpen, en de samenwerking opgezet tussen de horecagroep van de dagbesteding en medewerkers ambulante dienst. Cliënten kregen een prominent plek in de keuken en bediening om zo hun vaardigheden op het gebied van tafel dekken, serveren en af te ruimen. Ook in de keuken werden hen vaardigheden aangeleerd op het gebied van maaltijd voorbereiden, koken, en de keuken weer op te ruimen.